Volledige boekhouding Vennootschap

Een boekhouder helpt je om je volledige boekhouding te beheren & fiscaal te optimaliseren.

Enkelvoudige of dubbele boekhouding?

Een enkelvoudige of vereenvoudigde boekhouding houdt alle inkomsten en uitgaven bij. Dat is het geval bij eenmanszaken, vennootschappen onder firma en gewone commanditaire vennootschappen met een jaaromzet lager dan 500.000 euro.

Grotere vennootschappen maken gebruik van een dubbele boekhouding. Dat wil zeggen dat tegenover elke transactie (zoals een aankoop) ook een andere transactie (zoals een betaling) komt te staan. Transactie worden ‘dubbel’ geboekt. Op basis van de dubbele boekhouding maak je een jaarrekening die bestaat uit een balans- en resultatenrekening, die je neerlegt bij de Nationale Bank.

De dubbele boekhouding geeft je een gedetailleerd beeld van je bedrijfsvoering. Daarom raden we deze vorm ook aan wanneer je wettelijk in aanmerking komt voor het enkelvoudige systeem.
Door jaar na jaar de balansen naast elkaar te leggen, kan je de evolutie van je eigen vermogen perfect opvolgen. Je kan boekjaren met elkaar vergelijken en je boekhouding als strategisch beleidsinstrument hanteren.

Uiteraard is deze vorm van boekhouden complexer dan het enkelvoudige systeem. Daarom raden we ook aan hier een boekhouder voor in te schakelen: zij zijn goed op de hoogte van de fiscale en boekhoudkundige wetgeving voor ondernemingen, alsook de bijbehorende regels en voorschriften.

Waarom kiezen voor een boekhouder?

Een boekhouder helpt je om een sterk financieel plan op te stellen. Op die manier kan je makkelijker potentiële partners en investeerders overtuigen, alsook onaangename verrassingen vermijden.

Vergeet ook niet dat je verplicht bent om een financieel plan op te stellen wanneer je een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opricht. Ook wanneer je niet verplicht bent, is het een goed idee om toch in de ontwikkeling van een duidelijk ondernemingsplan, inclusief financieel plan, op te richten. Onze lijst van boekhouders heeft veel ervaring met het opstellen van zo’n plan en kan je dus perfect adviseren over de do’s en don’ts.

Jij kiest voor een dienst op maat van je onderneming. Een boekhoudpakket dat aan je wensen voldoet en waar je eventueel ook zelf kan aan bijdragen, je wordt voorbereid op de eventuele groei van je onderneming. Je geeft zelf aan wat jouw financiële doelstellingen zijn, of werkt deze verder uit met behulp van je boekhouder.

Dankzij een boekhouder blijf je op de hoogte van de laatste wettelijke regelingen. De wetgeving omtrent aftrekbare kosten of nieuwe regelingen rond aftrekbare kosten of de tax shelter kunnen je immers helpen geld te besparen en zelfs fiscale voordelen opleveren.

Vraag nu je offerte aan

De geschikte boekhouder vormt een grote hulp bij de start van jouw nieuwe onderneming. Wij kunnen je in contact brengen met een ruim netwerk aan boekhouders, bij jou in de buurt. Vraag vandaag nog je offerte aan!

Vind gratis & vrijblijvend de juiste boekhouder