Crediteuren- en debiteurenbeheer

Ongeveer één op de vier faillissementen is het gevolg van een slechte debiteurenadministratie!

Ondersteuning bij debiteurenadministratie

Een debiteur is een klant die jou nog moet betalen. Het bedrag dat verschuldigd is, wordt aan de klant meegedeeld via verkoopfacturen (de factuur die je verstuurt wanneer je een product of dienst verkoopt aan een andere onderneming). Deze facturen worden ingeboekt in de debiteurenadministratie. Je boekhouder zorgt ervoor dat dit proces correct verloopt.

Als de debiteur niet tijdig betaalt, kan een boekhouder er ook voor zorgen dat er betaalherinneringen worden verstuurd. Wanneer debiteuren hun facturen niet betalen, zou dat immers voor financiële problemen kunnen zorgen.

Je boekhouder staat in voor een actuele debiteurenadministratie, zodat er geen inkomsten verloren gaan door openstaande facturen en je snel actie kan ondernemen.

Ondersteuning bij crediteurenadministratie

Crediteuren zijn je leveranciers: organisaties of personen die producten of diensten aan jou hebben geleverd en daarvoor betaald moeten worden. Het bedrag dat verschuldigd is, delen ze aan jou mee met een aankoopfactuur, waarin alle producten en diensten worden opgelijst die jij hebt afgenomen. Je boekhouder kan je helpen om deze rekeningen in te boeken in je crediteurenadministratie.

Aan iedere factuur die je ontvangt is een maximale betaaltermijn verbonden. Om betaalherinneringen, aanmaningen en zelfs boetes te vermijden, is het een goed idee om een boekhouder in te schakelen die je crediteurenlijsten controleert op openstaande facturen en deze betaalt.

Waarom kiezen voor een boekhouder?

Het is belangrijk om de geldstromen uit je debiteuren- en crediteurenadministratie goed te beheren. Ongeveer één op de vier faillissementen is het gevolg van een slechte debiteurenadministratie!

Een boekhouder kan je ondersteunen om dit gedetailleerd op te volgen. Het debiteurenbeheer van jouw organisatie wordt opgevolgd, vanaf de eerste factuur tot laatste aanmaning. De debiteurenfacturen worden correct ingeboekt en bij lang openstaande facturen kan je boekhouder deze dossiers ook overdragen aan een deurwaarder.

Je bedrijf heeft een lager openstaand saldo en dus meer financiële middelen omdat er meer duidelijkheid en continuïteit is in het debiteurenproces, wat resulteert in beter betaalgedrag. Dat leidt dan weer tot een lager openstaand saldo, betere cashflow en een hoge liquiditeit.

Ook al biedt een boekhouder ondersteuning, je behoudt zelf nog steeds de volledige controle over het debiteuren- en crediteurproces. Met behulp van goede communicatie kan je nog steeds zelf afspraken maken met klanten en daardoor beslissen om trajecten tussentijd te pauzeren of stop te zetten. Een boekhouder geeft je dus gepast advies. Niet alleen over je kosten en belastingen, maar bijvoorbeeld ook over het opstellen van een financieel plan, andere ondernemingsvormen en mogelijkheden op vlak van investering.

Een boekhouder helpt je daarnaast bij het cijferwerk en zorgt ervoor dat je je verplichtingen aan de overheid nakomt. Daarnaast helpt een boekhouder je met meer financieel inzicht in je zaak, zodat je ook je inkomsten kan optimaliseren en belastingen besparen.

Vraag nu je offerte aan

De geschikte boekhouder vormt een grote hulp bij jouw debiteuren- en crediteurenbeheer. Wij kunnen je in contact brengen met een ruim netwerk aan boekhouders, bij jou in de buurt. Vraag vandaag nog je offerte aan!

Vind gratis & vrijblijvend de juiste boekhouder