Volledige boekhouding Eenmanszaak

Voor eenmanszaken bijberoep & hoofdberoep.

Een correcte boekhouding is cruciaal om van je onderneming een succes te maken. In het nauwkeurig bijhouden van al je inkomsten en uitgaven kruipt echter ook veel tijd. Bovendien is het niet eenvoudig om op de hoogte te blijven van alle wettelijke verplichtingen. Daarom is het aangewezen om hiervoor een boekhouder in te schakelen.

Bijhouden van een enkelvoudige boekhouding

Bij een eenmanszaak is een enkelvoudige boekhouding in de meeste gevallen voldoende, maar onze boekhouders kunnen je ook bijstaan met een dubbele boekhouding.
Een enkelvoudige boekhouding bundelt al je uitgaven en inkomsten, waaronder:

  • Een financieel dagboek, waar je alle uitgaven en in inkomsten registreert.
  • Een aankoopboek met de facturen van leveranciers.
  • Een verkoopboek met de facturen van klanten.
  • Een inventarisboek, waarin stock en schulden van je onderneming worden bijgehouden

Grotere vennootschappen maken gebruik van een dubbele boekhouding, waar tegenover elke transactie (zoals een aankoop) ook een andere transactie (zoals een betaling) komt te staan.

De dubbele boekhouding geeft je een gedetailleerd beeld van je bedrijfsvoering. Daarom raden we deze vorm aan, ook wanneer je wettelijk gezien in aanmerking komt voor het enkelvoudige systeem.
Door jaar na jaar de balansen naast elkaar te leggen, kan je de evolutie van je eigen vermogen perfect opvolgen. Je kan boekjaren met elkaar vergelijken en je boekhouding als strategisch beleidsinstrument hanteren. Vraag dus snel je offerte aan als je een dergelijk uitgebreid financieel inzicht wenst in je onderneming.

Nakomen van alle wettelijke verplichtingen

Je boekhouding vormt de basis voor het correct aangeven van je belastingen. Een boekhouder helpt je bij het registreren en doorgeven van de volgende zaken:

  • Deel 2 van de jaarlijkse aangifte van de personenbelasting.
  • De jaarlijkse klantenlisting: een lijst van alle klanten voor wie je in het voorgaande jaar gewerkt hebt.
  • De btw-kwartaalaangifte, waarmee je alle ontvangen en betaalde btw aangeeft.

Door dit uit te besteden aan een boekhouder, bespaar jij kostbare tijd die je kan spenderen aan zaken waarbij je onmisbaar bent.

Waarom kiezen voor een boekhouder?

Een boekhouder helpt je bij het cijferwerk en zorgt ervoor dat je je verplichtingen aan de overheid nakomt. Daarnaast helpt een boekhouder je met meer financieel inzicht in je zaak, zodat je ook je inkomsten kan optimaliseren en belastingen besparen.

Een boekhouder geeft je dus gepast advies. Niet alleen over je kosten en belastingen, maar bijvoorbeeld ook over het opstellen van een financieel plan, andere ondernemingsvormen en mogelijkheden op vlak van investering.

Jij kiest voor een dienst op maat van je onderneming. Een boekhoudpakket dat aan je wensen voldoet en waar je eventueel ook zelf kan aan bijdragen, je wordt voorbereid op de eventuele groei van je onderneming. Je geeft zelf aan wat jouw financiƫle doelstellingen zijn, of werkt deze verder uit met behulp van je boekhouder.

Dankzij een boekhouder blijf je op de hoogte van de laatste wettelijke regelingen. De wetgeving omtrent aftrekbare kosten of nieuwe regelingen rond aftrekbare kosten of de tax shelter kunnen je immers helpen geld te besparen en zelfs fiscale voordelen opleveren.

Door dit uit te besteden aan een boekhouder, bespaar jij kostbare tijd die je kan spenderen aan zaken waarbij je onmisbaar bent.

Vraag nu je offerte aan

Ook bij een eenmanszaak vormt de geschikte boekhouder een grote hulp. Wij kunnen je in contact brengen met een ruim netwerk aan boekhouders, bij jou in de buurt. Vraag vandaag nog je offerte aan!

Vind gratis & vrijblijvend de juiste boekhouder