Salaris- en Personeelsadministratie

Beheer de volledige administratie van je personeel.

Wanneer je personeel in dienst hebt, komt daar flink wat administratie bij kijken. Als ondernemer zie je vaak op tegen het papierwerk dat bij zaken als loonstroken, jaaropgaven en loonbelastingaangiften komt kijken. Om je salaris- en personeelsadministratie correct uit te voeren is het aangewezen om samen te werken met een boekhouder en de enorme berg aan dataverwerking uit handen te geven.

Ondersteuning bij personeelsadministratie

De wetgeving en cao’s wijzigen regelmatig, wat tot veel tijdrovende administratie en juridische aanpassingen kan leiden.

Door je HR-administratie uit te besteden aan een boekhouder, bespaar je jezelf heel wat werk. Bovendien zijn onze experts steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen op vlak van wet- en regelgeving, zodat je steeds advies op maat mag verwachten.

Ons netwerk van boekhouders kan ondersteuning bieden op de volgende vlakken:

 • Opstellen van de arbeidsovereenkomsten.
 • Toepassen van de geldende cao-regelingen.
 • Beantwoorden van personeelsvragen.
 • Contact met de belastingdienst, pensioenfondsen en verzekeraars.

Ondersteuning bij de salarisadministratie

Medewerkers vinden het belangrijk om een correct en tijdig loon te ontvangen. Het kan echter erg ingewikkeld en tijdrovend zijn om als zelf ondernemer de salarissen uit te betalen. Door dit uit te besteden bespaar je die kostbare tijd en blijf je op de hoogte van mogelijke subsidies en andere financiële voordelen zonder hier zelf actief onderzoek naar te moeten doen.

Kies voor een boekhouder op maat voor de volgende diensten:

 • Maandelijks verwerken en uitbetalen van lonen.
 • Pro-forma loonberekeningen.
 • Aanleveren van loongegevens bij pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.
 • Ziekte- en herstelmeldingen.
 • Jaaropgaven per werknemer.
 • Advieswerk op personeelsgebied.
 • Verstrekken van betaaloverzichten.

Waarom kiezen voor een boekhouder?

Een boekhouder geeft je dus gepast advies. Niet alleen op vlak van je personeelsbeleid, maar bijvoorbeeld ook bij het opstellen van een financieel plan en mogelijkheden op vlak van subsidies en investeringen.

Een boekhouder helpt je bij het cijferwerk en zorgt ervoor dat je je verplichtingen aan de overheid nakomt. Daarnaast helpt een boekhouder je met meer financieel inzicht in je zaak, zodat je ook je inkomsten kan optimaliseren en belastingen besparen.

Jij kiest voor een dienst op maat van je onderneming. Je hebt zelf volledige inspraak in je HR-beleid, maar je kan je op je boekhouder rekenen voor de administratieve afhandeling ervan. Op die manier hou jij meer tijd over om je te focussen op de kerntaken van je ondernemingen.

Vraag nu je offerte aan

Voor een correcte personeels- en salarisadministratie vormt de geschikte boekhouder een grote hulp. Wij kunnen je in contact brengen met een ruim netwerk aan boekhouders, bij jou in de buurt. Vraag vandaag nog je offerte aan!

Vind gratis & vrijblijvend de juiste boekhouder